Eckelraderweg 8
6267NM Cadier en Keer

Een kijkje achter het stuur bij TAXI NELISSEN

Taxi Nelissen heeft een rijke geschiedenis als familiebedrijf in de vervoersbranche. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer: Paul & Audrey Slenter. “Waar opa Nelissen in 1962 een solide en snelgroeiende fundering heeft gelegd, kregen mijn ouders vanaf 1988 de vraag om het verder te verstevigen. En nu, nog eens 30 jaar later, is die taak aan ons toevertrouwd. Wij zijn ontzettend trots dat wij dit vervoersbedrijf dat 160 medewerkers telt en met zoveel aandacht voor kwaliteit en service is gebouwd vandaag de dag mogen leiden.”

TaxiNelissen_62_of_125.jpg

Teamwork: het klopt als een (taxi)bus

Voor Paul is de branche dan ook geen onbekend terrein. “Wat een jaar of 18 geleden begon met zo af en toe een ritje, groeide uit naar een vaste dagelijkse route en uiteindelijk tot een fulltime dienstverband.” Samen met zijn schoonvader Henk Lemmerling vormt Paul een goed team; met ieder zijn eigen passie. Waar Henk zich als oud-monteur vol overgave richtte op het wagenpark en ook de boekhouding verzorgde, genoot Paul in het begin vooral van de ritten. “De interactie in de taxi; dát is waar ik het voor doe. Een praatje, grapje of luisterend oor: elke keer achter het stuur wacht er weer een nieuw avontuur. Werkelijk een prachtig vak!” Omdat het bedrijf maar bleef groeien, vulde Paul zijn stuurwerk aan met bureauwerk en zorgde voor gestroomlijnde ritten- en personeelsplanningen.

 

Nog een tandje erbij schakelen

Het bedrijf dat van oudsher contractvervoer als basis heeft, groeide en groeide. Pas toen Henk vanwege zijn leeftijd besloot te gaan minderen en er uitbreiding nodig was, ging er bij Audrey een ‘koplamp’ branden. “Ik zat eigenlijk nog op mijn plek bij mijn oude baan, maar merkte dat de uitdaging van een eigen bedrijf mij niet los liet. Ze besloot er – tot vreugde van haar ouders- samen met Paul voor te gaan. Paul als centrale en verbindende schakel tussen chauffeurs, klanten en opdrachtgevers en Audrey als aanspreekpunt voor al het personeel. Net als Paul, glinsteren ook Audrey’s ogen als ze praat over het werken met mensen. “Voor mij zit dat hem niet zozeer in de interactie ín de taxi, maar daar buiten. Met onze medewerkers, waar we graag een langdurige relatie mee aangaan. Hoe zorg ik bijvoorbeeld voor een goede werksfeer, optimale verbinding en dat iedereen lekker in zijn vel zit, zodat we er optimaal kunnen zijn voor onze klanten? De kwaliteit van de routeplanning, de aansturing vanuit de centrale, de opleiding van onze chauffeurs, de betrouwbaarheid van ons wagenpark: het moet allemaal op elkaar aansluiten. Want samen maken we Taxi Nelissen tot wat het is.” 

 

Een blik op de weg naar de toekomst

“Je kunt niet in de markt kijken, dus een bus (of taxi?) van links kán altijd. Maar de intentie is stabiliteit, vasthouden wat mijn (groot)ouders zo zorgvuldig hebben opgebouwd maar ook het creëren van een breder draagvlak. Ook de duurzame ontwikkelingen is iets waar wij volop mee bezig zijn.” En Henk? Die is dan wel met pensioen, maar toch is hij nog geregeld aan het sleutelen in het wagenpark, waar wij het onderhoud in eigen beheer doen. Geweldig, toch! Paul zelf denkt uiteraard nog lang niet aan pensioen. “Maar als het zover is, dan zie ik mezelf toch nog wel wat ritjes maken om de kerk. Heerlijk!” Rijdt u met ons mee?